ReijoManttari

Väyrynen, ehdottomasti!

Olen kovasti sillä kannalla, että Paavo Väyrynen sopii parhaiten presidentiksi. Yksi erittäin merkittävä syy minulle ja aikoinaan edesmenneelle isälleni oli, että hänen puheestaan saa selvän ja hän perustelee kantansa vailla sanallista taiturointia. Mainitsin isäni, koska hän erilaisissa tilaisuuksissa Kemin alueella oli kuulemassa Väyrysen puhetta. Isälläni alkoi kuulo hieman heikentyä, koska oli koko ikänsä paperitehtaalla työskennellyt. Lisäksi isäni ole sen tien vaeltaja, jolta ei tyhminkään eksy. Isäni ei ollut tyhmä eikä edes yksinkertainen, mutta arvosti muitten lailla selkeää, rauhallista artikulointia ja yhtä tärkeää oli esityksen selkeys ja se, että puheena oli oikea asia, yhteistä hyvää rakentava kanta.

Olimme armejassa Väyrysen kanssa samaan aikaan, Oulun Hiukkavaarassa. Väyrynen kulki RUK:n koulutksen kautta ja minä palvelin vähän kauemmin, koska palvelin aseettomana. Väyrynen oli asiallinen ja ystävällinen muita varusmiehiä kohtaan. Ei mitään öykkäröintiä! 

Sitten tietysti Väyrysen poliittinen ura kaikkien suomalaisten huippupoliitikkojen kanssa ja haastajana on erittäin vaikuttava. Kannattaa syventyä aikaan, kun hän toimi Kekkosen ja Karjalaisen kanssa. Karjalaisen mainitsen siksi, että tiedän hänenkin kyvykkyytensä ja ystävällisyytensä muitakin, kuin Kekkosta kohtaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ReijoManttari kuva
Reijo Mänttäri

Vielä sen verran, että vaikka Väyryselle on ilkamoitu hänen muki-rahotuksestaan, niin niihinkin hän kommentoi asiallisesti ja levollisesti ja pienellä huumorilla.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Väyrysen mukeista voi ilkkua. Ne eivät kuitenkaan aiheuta riippuvuutta ja kiitollisuuden velkaa niinkuin vuorineuvosten keräämä puolitoistamiljoonaa. Eipä siinä jää paljon ihmeteltävää, kenen arvot ovat päällimmäisenä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väyrynen oli paitsi idänkaupan vuorineuvosten niin myös NL:n juoksupoikana kun -82 pres. vaalissa ajaessaan alkoholisoitunutta Ahti Karjalaista Suomen tasavallan presidentiksi, että sellinen ketku.

Käyttäjän ReijoManttari kuva
Reijo Mänttäri

Kyllä hän 70-80 lukujen vaihteessa oli nuori ja nöyräkin, mutta kenen vahingoksi häntä voi sanoa 'juoksupojaksi'?

Karjalaisen kyvykkyys on todettu kaikilla tahoilla. Viimeisinä vuosinaan hän joi liikaa ja sen syy on aika seikkaperäsesti selvitetty hänen elämänkerta-kirjassaa, jonka hänen tyttärensä kirjoitti, tyttärenä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olen lukenut tuon kirjan ja sympatiani ovat Karjalaisen puolella, mutta -82 Karjalaisen alkoholismi oli edennyt jo liian pitkälle ja Väyrynen ja vuorineuvokset tiesivät kyllä tämän ja siksi oli vastuutonta ajaa häntä persidentin virkaan.

Käyttäjän ReijoManttari kuva
Reijo Mänttäri Vastaus kommenttiin #6

Alkoholisoitumisen ajankohta ja sen peruuttamattomuus on arvioitu vähän eri tavalla. En tietenkään osaa sanoa, kenen kanta on todellinen. Kuitenkin Karjalainen, ennenkuin hänelle selvisi, ettei hän enää ollutkaan Kekkosen jatkaja, oli erinomaisessa maineessa, mitä osaamisiin tulee.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #7

Kannattas kysyä Paavolta miksi se halusi jatkaa Kekkosen oppipoikana liittymistä EU.

Kekkonenhan aloitti EU menoa jo -50 luvulta lähtien eri sopimuksilla.
Efta,ETY,EY
Väyrynen jatkoi Ahon hallituksessa EY,EU,EMU .

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Nyt sitten on Naton ja liittovaltion juoksupoika. Onko se sitten parempi. Eikö pitäisi ajaa suomalaisten asioita.

Tomi Vaalisto

Kyselyjen mukaan 8% suomalaisista on samaa mieltä. Tuo asia todentunee ensi sunnuntaina.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Näköjään joku pitää Väykkää oikeasti sopivana presidenttiehdokkaana, eikä vain sopivan kanavana vinoilla Sipilälle. Ja perustelutkin jälleen löytyivät onnelliselta 1970-luvulta.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Miten ihmeessä monet edelleen luottavat Väyryseen, Kepun kunniapuheenjohtajaan ja jäseneen, joka perusti Kepun jäsenenä Kansalaispuolueen, mihin kansalaiset eivät kelpaa jäseniksi vaan ainoastaan tukijäseniksi, joka kiipeili kristillisten listoilta inhoamansa Helsingin valtuustoon, joka ns. tieteellisessä työssään tuli tulokseen Neuvostoliiton jatkuvasta kukoistuksesta, jonka ohjelma ja tavoite on Paavo Väyrynen, joka puheissaan vain haukkuu muita ja ylistää Paavo Väyrystä? Kovin iso osa meistä suomalaisista on huijattavissa ja altis uskomaan temppuilijaan.

Toimituksen poiminnat