Väyrynen, ehdottomasti!

Olen kovasti sillä kannalla, että Paavo Väyrynen sopii parhaiten presidentiksi. Yksi erittäin merkittävä syy minulle ja aikoinaan edesmenneelle isälleni oli, että hänen puheestaan saa selvän ja hän perustelee kantansa vailla sanallista taiturointia. Mainitsin isäni, koska hän erilaisissa tilaisuuksissa Kemin alueella oli kuulemassa Väyrysen puhetta. Isälläni alkoi kuulo hieman heikentyä, koska oli koko ikänsä paperitehtaalla työskennellyt. Lisäksi isäni ole sen tien vaeltaja, jolta ei tyhminkään eksy. Isäni ei ollut tyhmä eikä edes yksinkertainen, mutta arvosti muitten lailla selkeää, rauhallista artikulointia ja yhtä tärkeää oli esityksen selkeys ja se, että puheena oli oikea asia, yhteistä hyvää rakentava kanta.

Olimme armejassa Väyrysen kanssa samaan aikaan, Oulun Hiukkavaarassa. Väyrynen kulki RUK:n koulutksen kautta ja minä palvelin vähän kauemmin, koska palvelin aseettomana. Väyrynen oli asiallinen ja ystävällinen muita varusmiehiä kohtaan. Ei mitään öykkäröintiä! 

Sitten tietysti Väyrysen poliittinen ura kaikkien suomalaisten huippupoliitikkojen kanssa ja haastajana on erittäin vaikuttava. Kannattaa syventyä aikaan, kun hän toimi Kekkosen ja Karjalaisen kanssa. Karjalaisen mainitsen siksi, että tiedän hänenkin kyvykkyytensä ja ystävällisyytensä muitakin, kuin Kekkosta kohtaan.

ReijoManttari
Sitoutumaton Tampere

Eläkkeellä, ulkomaille, Italiaan, ensimmäisen kerran 1958. Työelämä pääasiassa ulkomailla muualla paitsi Afrikassa ja Australiassa. Viimeiset yli 20 vuotta, yhtäjaksoisesti poissa Suomesta. Paluumuuttanut Sveitsi/Italiasta Tampereelle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu